Case overzicht

"Energievreters" opsporen

“We willen ons energieverbruik per kubieke meter spaanplaat nauwkeurig berekenen en proactieve maatregelen nemen om dit energieverbruik tot een minimum te beperken,” vertelt Markus Weidinger, energiespecialist bij Pfleiderer. Met verschillende lijnstructuren en tot 15 productwisselingen per dag en per lijn is dat een echte uitdaging – en is dat alleen mogelijk als het meetsysteem, de weergave, de voorbereiding van de gegevens en de automatisering één samenhangend systeem vormen.
Pfleiderer koos voor de nieuwe Simatic Energy Suite van Siemens, precies omdat hiermee aan deze vereisten kan worden voldaan. Deze suite integreert de meetpunten – direct op het laagspannings-stroomverdeelsysteem – in het automatiseringssysteem en zorgt voor de verbinding tussen het energieverbruik en de productiegegevens. Het procesweergavesysteem is het platform voor alle actuele en toekomstige analyses van energie- en productiegegevens.

Essentiële energiegegevens verkrijgen
Weidinger was aangenaam verrast hoe snel hij het nieuwe meetsysteem in gebruik kon nemen: na een korte introductie met Christoph Bauer, zijn contactpersoon bij Siemens, kon hij in slechts vier uur 30 meetpunten integreren in het automatiseringssysteem. Sindsdien worden de energiegegevens automatisch geregistreerd en vormen ze een belangrijke informatiebron voor onderhoudsdoeleinden.
Voor het managementinformatiesysteem gebruikte Weidinger Sankey-diagrammen als aanvulling op kostenplaats-gebaseerde verbruiksbewaking. Hij is zeer enthousiast over het idee: \"Het fantastische van het Siemens procesweergavesysteem is zijn flexibiliteit, waarmee je voor elke doelgroep met heel weinig moeite het juiste weergavetype kan genereren.\"
Hoeveel kosten zal het nieuwe systeem besparen? \"Dat is moeilijk te zeggen\", vertelt Weidinger, \"dankzij de transparantie in de energiestromen ontdekken we continu nieuwe mogelijkheden voor verbetering, die we dan ook in de praktijk toepassen.\"

Besparingen op de duurste vorm van energie
Perslucht, de duurste vorm van energie, speel talrijke rollen bij de productie van spaanplaten. Pneumatische aandrijvingen sturen talrijke schuifafsluiters en andere kleptypes. De fabriek heeft twee persluchtcircuits. Het meetsysteem gaf duidelijk aan dat de bestaande sturingen niet geschikt waren om drukverschillen te compenseren. Maar nu regelt een Simatic-controller de compressoren in beide circuits, waardoor niet alleen de energie-efficiëntie maar ook de proceskwaliteit verbeterd is. Als er afwijkingen zijn in een van de circuits, kan veel sneller worden nagegaan of een lek dan wel een defecte compressor de oorzaak is.
\"Soms was het niet altijd gemakkelijk om na te gaan welke compressor de storing veroorzaakt had\", herinnert Weidinger zich. \"De nieuwe meetapparaten bewaken het verbruik en de prestaties, zodat alle discrepanties onmiddellijk worden opgemerkt en we storingen veel sneller kunnen verhelpen.\"

Interne energiecentrale geoptimaliseerd
De evaluatie van het energieverbruik gaf ook de stimulans om het uitlaatsysteem te optimaliseren in de interne energiecentrale van het bedrijf. De zuigkracht werd voordien geleverd door een motor van 250 kW en een motor van 400 kW. Deze twee eenheden werden vervangen door één motor van 800 kW, waardoor het verbruik sterk werd gereduceerd.
Op het eerste zicht zijn de hogere algemene prestaties verwonderlijk. Het verschil is echter dat deze opstelling het systeem niet tot aan zijn limieten belast, zoals bij de vorige versie, waardoor de motor op zijn ideaal bedrijfspunt en dus met maximaal rendement draait.

De vereiste energie binnenhalen
De talrijke meetpunten leveren enorme gegevensvolumes op – ook wel \"big data\" genoemd. Lothar Sennebogen, de fabrieksdirecteur van de Neumarkt-vestiging in Duitsland, beschouwt dit als een belangrijke investering in de toekomst. \"Maatregelen om processen te optimaliseren zijn natuurlijk noodzakelijk, maar het optimaliseren van de energieaankoop is net zo belangrijk.\"
Pfleiderer past zijn bestellingen bij energieleveranciers reeds dagelijks aan, waarbij gebruik wordt gemaakt van voorspellingen voor de volgende dag die worden berekend met behulp van de Siemens-databank voor energiebeheer. Om de piekbelasting te regelen wordt gebruik gemaakt van waarden met een interval van vijftien minuten.
\"Maar dat is nog maar het begin\", bevestigt Weidinger. De tendens is het steeds nauwkeuriger coördineren van de productie en de energieaankoop. Geautomatiseerde trading in cycli van 30 minuten is niet langer een toekomstdroom. In het kader van de energieomschakeling vormt dit een belangrijke bijdrage tot de algemene balans, want de leveranciers moeten dan minder overtollige capaciteiten aanhouden.
Pfleiderer wil vanwege zijn eigen economische belangen en zijn gevoel voor milieuverantwoordelijkheid een pioniersrol spelen in deze ontwikkeling.

Terug naar het case overzicht

Ook duurzaam besparen door juist te investeren?

Vraag volledig vrijblijvend onze duurzaamheidsmap aan. Het kost slechts een half uurtje van uw tijd en kan al snel een besparing opleveren. Vul het antwoordformulier in en een van onze adviseurs neemt per omgaande contact met u op.

book
*
*
*
*
laat dit veld leeg

Bedankt voor uw interesse. Uw gegevens worden verwerkt wij nemen snel contact met u op.

Onze duurzaamheids partners

Philips Lightning Siemens
Danfoss Schneider Electric
Eaton Phoenix Contact
Mennekes Stagobel Elektro
Rittal