Case overzicht

MENNEKES e-Mobility biedt bedrijven groene stappen

e-Mobility past perfect in het duurzame plaatje: met het plaatsen van laadpalen voor zowel bezoekers, klanten als medewerkers profileert een onderneming zich als een ecologisch geïnspireerd bedrijf en biedt het alle voorzieningen om elektrisch te laden. MENNEKES springt daarop in met een uitgebreid aanbod aan oplaadoplossingen voor de elektrische wagen. Bedoeld voor zowel privé- en semi-openbaar gebruik alsook voor openbare toepassing. Zo bevat het gamma MENNEKES laadstation-oplossingen voor onder meer parkeerterreinen, in privéparkeergarages en op privaat uitgebate parkeerterreinen, zoals voor winkelcentra of hotels.

Uiteenlopende laadstations en autorisaties
Verschillende type laadstations - van wandlaadstations tot laadzuilen - behoren tot de mogelijkheden. Naar wens beschikken deze laadstations over verschillende autorisatiemogelijkheden. Op die manier weten personen die toegang hebben tot het systeem zeker dat enkel zij daadwerkelijk hun voertuig kunnen laden.
De energievoorziening van deze laadzuilen loopt via de lokale stroomvoorziening. De laadzuilen zijn meteen klaar voor aansluiting en worden volledig bekabeld geleverd. Bovendien zijn ze, onmiddellijk na aansluiting op het net, bedrijfsklaar. Verder omvat het aanbod ook het MENNEKES lastmanagementsysteem, waarmee gebruikers het wagenpark op een energie-efficiënte manier – ook tijdens piekmomenten – kunnen laden.

Rendement in de praktijk
Als praktijkvoorbeeld verwijzen wij graag naar een industriële onderneming, die na de aankoop van enkele elektrische wagens voor het management ook de nodige oplaadvoorzieningen diende te treffen. De firma besliste onmiddellijk om naast de aankoop voor laadstations voor deze directiewagens ook te investeren in oplaadmogelijkheden voor vier extra wagens van bezoekers. Vermits de parking met slagbomen afgesloten wordt, is het gebruik van deze laadstations – ook voor de bezoekers – gratis.
Het voorzien van deze laadstations zou zo aan de onmiddellijke behoefte van deze onderneming beantwoorden. Belangrijk was evenwel om ook de langetermijnplanning niet uit het oog te verliezen. Een toekomstgerichte uitbreiding van het systeem, eventueel voor medewerkers met een elektrisch voertuig, is perfect realiseerbaar. Bedrijven kunnen het MENNEKES e-Mobility oplaadsysteem steeds uitbreiden en aanpassen in functie van de nieuwe noden.

Laden op volle kracht
In dit systeem koos het bedrijf aanvullend voor het MENNEKES lastmanagementsysteem, om zo de wagens efficiënt en veilig op te laden. Wanneer dit laatste voor veel voertuigen gelijktijdig plaatsvindt, biedt het lastmanagementsysteem een grote bedrijfszekerheid. Zolang voldoende stroom voor alle verbonden voertuigen beschikbaar is, gebeurt het laden op volle kracht. Ingeval de som van de gevraagde stroomsterktes van alle in gebruik zijnde oplaadpunten een maximale stroomsterkte overschrijdt, dan grijpt het lastmanagementsysteem in. De laadstromen voor de laadpunten in gebruik worden in dit geval lager. Daarnaast garandeert én behaalt het lastmanagement voor elk laadpunt de waarde van een ingestelde minimumstroom. De ideale manier dus om dure stroompieken in de elektriciteitsvoorziening te voorkomen.
Met het oog op de toekomst werden de laadstations ook uitgerust met een RFID-lezer. Door deze RFID-kaart voor de kaartlezer van het laadstation te houden, schakelt het laadsysteem in bedrijfsklare toestand. Daardoor kan de gebruiker de laadkabel voor het laden in het voertuig pluggen. Door de installatie van het MENNEKES e-Mobility laadsysteem is ook deze onderneming klaar voor de toekomst!

Terug naar het case overzicht

Ook duurzaam besparen door juist te investeren?

Vraag volledig vrijblijvend onze duurzaamheidsmap aan. Het kost slechts een half uurtje van uw tijd en kan al snel een besparing opleveren. Vul het antwoordformulier in en een van onze adviseurs neemt per omgaande contact met u op.

book
*
*
*
*
laat dit veld leeg

Bedankt voor uw interesse. Uw gegevens worden verwerkt wij nemen snel contact met u op.

Onze duurzaamheids partners

Philips Lightning Siemens
Danfoss Schneider Electric
Eaton Phoenix Contact
Mennekes Stagobel Elektro
Rittal