Case overzicht

Met zelf meten komt het inzicht vanzelf

Zonnepanelen op het dak klinkt mooi. Maar er zomaar aan beginnen? Liever gaat Kris Françoys eerst voor andere opties. En werpt hij een kritische blik op de energie die hij momenteel weliswaar verbruikt, maar niet nodig heeft. “Dat lijkt me duurzamer dan zomaar ergens mee beginnen. Zelf breng ik liever ons huidige verbruik op orde. Zodat het bedrijf op basis daarvan verder kan denken over investeringen en groei.”
Zie daar in een notendop de filosofie van De Keyser Vleeswaren, waar Kris directeur techniek is. Het bedrijf met de hoofdvestiging in Aalter levert vleeswaren voor retail, groothandel en industrie en heeft duurzaamheid hoog op de agenda. Maar fancy maatregelen zonder enige onderbouwing? Dat past niet bij de private label-producent, waar ze nuchter met beide benen op de grond blijven. Kwaliteit volgens afgesproken normen, dat is waar het De Keyser om gaat. De zogenaamde Good Manufacturing Practices, kortweg GMP’s, voor de voedingsmiddelenindustrie zijn er leidend. En dat gaat volgens Kris ver, van de vleeswerking zelf tot en met alles eromheen. “Denk bijvoorbeeld aan hygiëne, zoals het dragen van haarnetjes in de fabriek. Maar ook moet de techniek uiteraard op orde zijn. We kunnen het ons simpelweg niet permitteren dat de productie stilvalt.”

Impact op trafo
Met het oog op die GMP’s gaan ze bij De Keyser graag uit van de juiste informatie. Zo ook op de site in Ursel, waar het elektriciteitsnetwerk met veel verbruikers en verbruiksprofielen complex is. Kris: “Dat heeft veel impact op de transformator, die op sommige momenten voor honderd procent wordt belast. Vandaar dat we zicht wilden op de belangrijkste verbruikers en daarmee ook op hun schijnbare vermogens. Hoe lager die zouden zijn, hoe meer actief vermogen we uit die drukbezette transformator konden krijgen.”
Bovendien was er volgens Kris nog een tweede aanleiding voor meer inzicht. “We kregen een paar jaar geleden bericht van netwerkbeheerder Eandis. Met daarbij de boodschap dat ons gemeten verbruik de helft was van het daadwerkelijke verbruik. En dat over een periode van liefst vier jaar. We hebben de kwestie af kunnen handelen, maar toch, we willen zoiets niet nog eens meemaken. Vandaar de behoefte om het verbruik zelf te meten. En onze gegevens tegenover die van de netwerkbeheerder te zetten.”

Analyseren en opvolgen
Kris wilde dan ook graag een oplossing die de eigen metingen om kon zetten in hetzelfde format als de factuur voor energie. Waarna hij mede vanuit die wens uitkwam bij SMART van Catael in combinatie met de automatiseringsoplossingen van Phoenix Contact. De basis van het monitoringsysteem bestaat uit een PLC van Phoenix Contact, de ILC 171 ETH-2TX, in combinatie met een netwerk van energiemeters van het type EEM-MA250. De energiemeters worden uitgelezen op basis van Modbus. Er werden in totaal 23 energiemeters geplaatst. De ILC leest verschillende meetwaarden (Reactieve energie (kVarh), actieve energie (kWh) en power factor) van de meters uit en logt deze in de SQL Express database op de virtuele server. SMART staat voor Smart Monitoring And Reporting Tool en precies dát is wat het systeem doet. Gekoppeld aan de PLC van Phoenix Contact krijgen gebruikers meer inzicht in het bedrijfsproces, analyseren zelf het eigen energieverbruik en kunnen zo snel opvolging geven aan onder meer productieparameters. Ook is er ruimte voor rapportering op maat, vertelt Nikolas Taelman, zaakvoerder namens Catael. “SMART is voor negentig procent standaard, de laatste tien procent betreft customisaties. Dat laatste is ook het geval bij De Keyser, waar we op aanvraag van de klant tarifering hebben toegevoegd. Voordeel daarvan is dat de klant het verbruik niet alleen in kilowattuur maar ook in euro’s ziet.”
Met SMART vertrekt Catael volgens Nikolas altijd vanuit een standaardoplossing. “Juist met onze basisopties willen we zoveel mogelijk vragen van onze klant beantwoorden, wat een heel bewuste keuze is. We hebben veel aandacht besteed aan een goed versiebeheersysteem, om zo een wildgroei aan customisaties te voorkomen. Zo verloopt de rapportering in SMART via Excel, wat voor veel klanten vaak al voldoende is.”

Blindstroom gereduceerd
Met SMART kwam voor De Keyser het inzicht in het verbruik op de hele site. Van verbruiks- of vermogensreducties is weliswaar geen sprake, al was dat volgens Kris ook niet het uitgangspunt. Want wat wél is gerealiseerd, is een Cosinus Phi-compensatie, oftewel een reductie van de blindstroom. “Daardoor warmen kabels en componenten minder snel op. Ook verloopt de slijtage van de componenten trager. Zulke voordelen vallen lastig te kwantificeren, al weet ik als technieker wél dat ze absoluut impact hebben. Vergelijk het met perslucht. Die moet droog zijn, wil je ervoor zorgen dat de lucht zo weinig mogelijk negatieve invloed heeft op een installatie.”
Naast de reductie van de blindstroom bereikte Kris met SMART ook ‘n voordeel binnen de productieplanning. “We hebben op onze site in Ursel de cutteractiviteiten los kunnen koppelen van de droog- en rookactiviteiten. Zo voorkomen we overmatige belasting van de transformator. En, ook mooi: we voldoen ermee aan de GMP’s op technisch vlak. Of het nu gaat om perslucht, elektro, water of stoom: alles is van invloed op de gezondheid van de basis-energiedragers. En daar draagt SMART in de beste zin van het woord aan bij.

Terug naar het case overzicht

Ook duurzaam besparen door juist te investeren?

Vraag volledig vrijblijvend onze duurzaamheidsmap aan. Het kost slechts een half uurtje van uw tijd en kan al snel een besparing opleveren. Vul het antwoordformulier in en een van onze adviseurs neemt per omgaande contact met u op.

book
*
*
*
*
laat dit veld leeg

Bedankt voor uw interesse. Uw gegevens worden verwerkt wij nemen snel contact met u op.

Onze duurzaamheids partners

Philips Lightning Siemens
Danfoss Schneider Electric
Eaton Phoenix Contact
Mennekes Stagobel Elektro
Rittal