Case overzicht

Papierproducent realiseert besparing van 1 miljoen euro

Sappi is een groep van houtverwerkende bedrijven met een omzet van 4 miljard euro. En is verantwoordelijk voor 5 miljoen ton papier en 3 miljoen ton pulp per jaar. Als deel van de voortdurende uitbreiding van Sappi Europe heeft het bedrijf hoog kwalitatieve productielijnen geïnstalleerd. Elk goed voor een productie van 250.000 ton papier per jaar.

Plants voor de toekomst
Om te voldoen aan de hogere energievereisten heeft Sappi nieuwe co-generation fabrieken gebouwd, waarvan een van 65 MW en een van 45 MW. Sappi’s technologie -, energie –en onderhoudsafdelingen zochten naar een potentiële oplossing met als minimale eisen:

  • Efficiënte en kost-effectieve installatie en werking
  • Eenvoudige afstemming aan specifieke noden
  • Allesomvattende logs van het energieverbruik
  • Ogenblikkelijke toegang tot een complete range van elektrische parameters
  • Mogelijkheid om alle informatie te integreren in het bestaande computernetwerk

Sappi besliste dat een oplossing met PowerLogic van Schneider Electric de meeste mogelijkheden bood. Dus koos de organisatie voor de installatie van de power management software, gecombineerd met 55 energiemeters in de plants van Maastricht en Lanaken.

Sturing en controle op afstand
Buiten de flexibiliteit, data-logging en computertoegang wilden de mensen in de fabriek in Lanaken met het systeem ook de sturing en controle van hun 10kV vermogensschakelaars op afstand kunnen bedienen. De Powerlogic-energiemeters werden geplaatst en de software werd geïnstalleerd door de Sappi-ingenieurs. Dit resulteerde in:

  • Maximale flexibiliteit: elke powermeter kan apart geprogrammeerd worden voor een meting, analyse of controlefunctie
  • Connectiviteit: directe ethernetlinks tussen de meters en software zorgen voor snelle datatransfers
  • Meters met ‘plug-and-play’-communicatie
  • Eenvoudige uitwisseling van data met andere gebruikers en toepassingen
  • Rapportgeneratie

Sappi schat dat dit systeem een besparing van 1 miljoen euro heeft opgeleverd. Bovendien nemen de besparingen naar verwachting alleen maar toe: storingen worden sneller gerapporteerd, waardoor een storing sneller wordt opgelost. Sappi kan rekenen op de modulaire architectuur van het systeem en zo op een betaalbare manier verder werken aan de uitbouw van het eigen energiemanagement.

Marcel Hoedemakers van Sappi
Terug naar het case overzicht

Ook duurzaam besparen door juist te investeren?

Vraag volledig vrijblijvend onze duurzaamheidsmap aan. Het kost slechts een half uurtje van uw tijd en kan al snel een besparing opleveren. Vul het antwoordformulier in en een van onze adviseurs neemt per omgaande contact met u op.

book
*
*
*
*
laat dit veld leeg

Bedankt voor uw interesse. Uw gegevens worden verwerkt wij nemen snel contact met u op.

Onze duurzaamheids partners

Philips Lightning Siemens
Danfoss Schneider Electric
Eaton Phoenix Contact
Mennekes Stagobel Elektro
Rittal